Decembrie 27, 2016

De mai bine de 8 ani, Aeroportul Domodedovo din Moscova, Rusia, organizează lunar concursul de punctualitate a companiilor avia. Selecția are loc pe 8 categorii, evaluate în funcție de frecvența zborurilor și greutatea maximă la decolare a aeronavei.

Astfel, în baza rezultatelor lunei noiembrie 2016, compania FlyOne a prezentat un rezultat bun în categoria transportatori străini, efectuând 28 zboruri fără întârzieri. Alături de FlyOne, în aceeași categorie se regăsesc și companiile Emirates, Uzbekistan Airways și Air Moldova.

Clasamentul mondial al punctualității este publicat lunar de către agenția internațională FlightStats. Conform rezultatelor,  la sfârșitul lunii noiembrie 2016,  liderul clasamentului a fost compania aerienă Iberia, în timp ce în top zece cei mai buni transportatori din lume au fost incluse și alte companii aeriene ce operează zboruri din Domodedovo precum: Qatar Airways, Lufthansa, Singapore Airlines, Austrian Airlines și Emirates.

Remintim că Aeroportul Domodedevo, este considerat unul din cel mai mare port aerian din Rusia, deservind în 2015 un număr de 30,5 milioane de oameni, iar conform Skytrax, este cel mai bun aeroport din Rusia și CSI.