Bagaje Speciale

aprilie 27, 2017

Pasagerii trebuie să apeleze la regulile companiei aeriane în prealabil transportării de bagaje speciale. Prin prisma noţiunii de bagaj special pot fi văzute bagajele care nu pot fi calificate drept bagaj standard, ex bagajele voluminoase, fragile sau de valoare.

Pasagerii vor putea solicita un loc suplimentar (sau mai multe) pentru transportarea unor obiecte fragile, voluminoase, cum sunt de ex instrumentele muzicale, în salonul aeronavei (CBBG). Greutatea maximă admisibilă pentru fiecare unitate a unui astfel de bagaj nu trebuie să depăşească 75 de kilograme iar dimensiunile sale trebuie să permită amplasarea acestora pe scaunul de pasager.

 Pentru navele companiei Fly One sunt permise dimensiunile:

  • De la podea – 155 x 42 x 20 cm
  • De la scaun – 110 x 42 x 50 cm

Bagajul special trebuie ambalat corespunzător, pentru a putea fi stabilit pe scaunul pasagerului, iar responsabilitatea deplină pentru transportul a astfel de bagaje, la şi din aeronavă, îi revine doar pasagerului.

Serviciul dat necesită confirmarea prealabilă de la transportator. Pentru locul suplimentar se va emite un bilet separat, pentru care pasagerul achită 100% din tariful aplicat.

Din motive de siguranţă şi securitate, pasagerii cu locuri suplimentare CBBG nu pot fi aşezaţi lângă ieşirile de urgenţă. Totodată aflaţi că înregistrarea on-line nu este permisă pasagerilor cu locuri suplimentare CBBG.

În cabina aeronavei pot fi transportate animale vii (câini şi pisici), iar pentru a lua cunoştinţa cu condiţiile de transportare a animalelor la bordul aeronavei, accesaţi rubrica Transportarea animalelor de companie.

Echipamente sportive.

Echipamente de schi şi snowboard

Un echipament de schi constă dintr-un echipament de snowboard (snowboard cu legături şi bocanci) sau o pereche de schiuri, o pereche de beţe de schi, o pereche de legături de schi şi o pereche de clapari. Echipamentul trebuie sa fie ambalat corespunzător, pentru a nu se deteriora sau a nu deteriora alt bagaj în timpul zborului.

·Dacă greutatea totală a unui set de schiuri sau snowboard nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.

·În cazul în care greutatea totală depăşeşte limitele, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Echipamentul de golf.

Echipamentul de golf constă dintr-o geantă de golf care conţine nu mai mult de 14 crose de golf, 12 mingi de golf şi o pereche de pantofi de golf.

·Dacă greutatea totală a unui set de echipament de golf nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.

·În cazul în care greutatea totală depăşeşte limitele, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Biciclete.

Bicicletele (non-motorizate), pentru călătorie sau pentru curse, cu un loc sau tandem.

Pentru a putea fi transportate, bicicletele trebuie să fie împachetate conform următoarelor cerinţe: Coarnele să fie fixate paralele cu cadrul iar pedalele dezasamblate şi stocate separat într-o cutie de plastic sau carton. Anvelopele trebuie sa fie desumflate.

·Dacă greutatea totală a unei biciclete (non-motorizate) nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.

·În cazul în care greutatea totală va depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Echipament de pescuit.

Echipamentul de pescuit constă dintr-o cutie pentru accesorii, un sac sau coş pentru haine, plus o undiţă.

·Dacă greutatea totală a unui set de echipament de pescuit nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.

·În cazul în care greutatea totală va depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Echipament sportiv adiţional.

Alte echipamente sportive care nu se încadrează în categoriile de mai sus:

·Dacă greutatea totală a unui set de echipament sportiv adiţional nu va depăşi normele stabilite pentru bagajul standard (max. 23kg, cu condiţia împachetării setului într-o singură unitate de bagaj) acesta va fi considerat drept o piesă de bagaj – dimensiunile vor fi ignorate.

·În cazul în care greutatea totală şi/sau dimensiunile vor depăşi limita, atunci vor fi aplicate regulile de excedent de bagaj.

Oferte speciale de la FlyOne

Abonati-va la newsletter FlyOne si primiti stiri despre ofertele fierbinti, promotii si noutati!